Charles Leclerc legt uit waarom zijn gevechten met Max Verstappen in 2022 clean waren

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Charles Leclerc leg uit waarom zijn wiel-aan-wielgevechten met Max Verstappen altijd clean gebleven zijn in 2022. Dit in tegenstelling tot het jaar voordien toen het potje tussen Verstappen en Hamilton geregeld overkookte. 

Vooral tijdens het begin van het seizoen kwam het een aantal keer tot wiel-aan-wielgevechten tussen Max Verstappen en Charles Leclerc, maar steeds bleef het fair. Een aantal maanden voordien was het anders toen Verstappen en Hamilton in gevecht waren voor de wereldtitel en dat heeft volgens Leclerc te maken met de situatie waarin ze zich allebei bevonden in wereldkampioenschap.

“We kennen elkaar heel goed,” aldus Leclerc. “Maar ik denk niet dat dit de reden is waarom het rustiger is tussen ons.”

“Ik denk dat het verschil met Max en Lewis vorig jaar hem zit in het feit dat we ons in een andere positie bevonden tijdens het seizoen.”

“Onze duels vonden plaats tijdens het begin van het jaar. Nadien had ofwel ik een grote voorsprong in het kampioenschap ofwel lag Max ver voorop.”

“Je neemt niet zoveel risico. Het lag dus meer aan de natuur van het kampioenschap.”

De Monegask geeft wel toe dat het waarschijnlijk geweest zou zijn dat de strijd bitsiger geworden zou zijn als er op het einde van het seizoen nog een strijd om de titel moest uitgevochten worden.

“Als we tot op het einde vechten in 2023 zal het een moeilijkere race worden,” gaat Leclerc verder.

In 2019 vochten de twee kemphanen als twee keer en verbeten strijd uit in Oostenrijk en Groot-Brittannië waarbij Verstappen en Leclerc elk een keer aan het langste eind trokken.

“Ik haatte het resultaat in Oostenrijk,” vertelt Leclerc. “Ik dacht dat je zo niet kon rijden. Maar de stewards vertelden me dat het toegelaten was en ik was de eerste om die aanpak te aanvaarden.”

“Ik hou ervan om hard te vechten op het circuit, op de limiet. Van dat soort racen houd ik. Hopelijk zullen we in de toekomst zulke duels zien.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print