Mika Hakkinen: “Charles Leclerc heeft niet voor het ontslag van Mattia Binotto gezorgd”

Ferrari
Ferrari

Na maar liefst 28 jaar neemt Mattia Binotto afscheid van Ferrari. Volgens tweevoudig F1-kampioen is het ontslag van Binotto echter niet in de hand gewerkt door Charles Leclerc die het voorbije seizoen enkele frustrerende momenten kende.

Tijdens het seizoen kreeg Leclerc af te rekenen met technische problemen en enkele foute strategische beslissingen van het team die tot heel wat frustratie hebben geleid. Leclerc uitte dan ook openlijk kritiek en liet weten dat het beter moest maar volgens Hakkinen heeft Leclerc het ontslag van Binotto niet in de hand gewerkt.

“Ik weet het zo niet,” aldus Mika Hakkinen tegenover ‘Sky Sports News’ of Leclerc ervoor gezorgd heeft dat Binotto afscheid moest nemen.

“Toen ik racete dacht ik altijd dat het niet de vraag was of je iemand leuk vindt maar hoe goed ze zijn, hoe toegewijd ze zijn, hoe intelligent, hoe slim ze zijn, dat telt allemaal.”

“Het doet er niet toe of je iemand leuk vindt of niet. Dat staat niet in de weg van je succes.”

“Je moet in een team werken, je moet de mensen hun talent respecteren, hun kennis en toewijding voor de sport. Ik betwijfel dan ook of het verhaal dat Leclerc Binotto richting de exit heeft geduwd waar is.”

“Het is echter jammer, Mattia Binotto is een geweldige persoonlijkheid, een geweldig persoon.”