Charles Leclerc na crash tijdens kwalificatie: “Ik moet leren uit mijn onnodige fouten”

Charles Leclerc liet na afloop van de kwalificatie weten dat hij moet leren uit zijn ‘onnodige’ fouten. De Monegask crashte tijdens Q1, een zoveelste foutje van Leclerc dat eigenlijk te vermijden was.


Na zijn crash tijdens de GP van Duitsland was het voor Leclerc in Hongarije opnieuw ‘prijs’. Leclerc crashte immers tijdens het eerste kwalificatiegedeelte toen hij bij het uitkomen van de laatste bocht de controle over zijn wagen verloor.

Gelukkig voor Leclerc had hij al een rondetijd neergezet die voldoende goed was voor Q2 en slaagden de mecaniciens van Ferrari erin om de beschadigde achterkant van zijn Ferrari op tijd te herstellen zodat hij alsnog verder kon deelnemen aan de kwalificatie.

“Ik had veel geluk dat ik nadien nog kon rijden,” aldus Leclerc. “Ik moet het team enorm bedanken voor wat ze gedaan hebben, het was echter een compleet onnodige fout.”

“Dat zijn twee fouten tijdens twee raceweekends. De eerste fout was onaanvaardbaar (Duitsland), maar dat was deze fout zeker. Het had veel erger kunnen aflopen in de muur.”

“Ik moet leren uit mijn fouten. Dit is de tweede tijdens de kwalificatie en dat op een moment dat het helemaal niet noodzakelijk was. Dat moet ik zien te begrijpen en eraan werken.”

Leclerc kwalificeerde zich uiteindelijk als vierde en was opnieuw ongeveer een tiende sneller dan teamgenoot Sebastian Vettel.a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022