Lewis Hamilton: “Ik had bijna opgegeven tijdens GP van Duitsland”

WK-leider Lewis Hamilton dacht tijdens de GP van Duitsland aan opgeven.


Tegen het slot van de GP van Duitsland kwam Lewis Hamilton onder andere door een spin, crash en extra pitstop als laatste in de race te liggen. De Brit slaagde er uiteindelijk in om nog enkele wagens in te halen maar finishte net buiten de punten.

Op een bepaald moment dacht Hamilton aan opgeven, iets dat uiteindelijk niet gebeurde. Hamilton finishte buiten de punten maar door de dubbele tijdstraf voor de rijders van Alfa Romeo Racing werd Hamilton uiteindelijk alsnog negende en scoorde hij twee belangrijke wk-punten. Indien hij had opgegeven had hij naast die twee punten gegrepen.

“Ik voelde me eerst en vooral niet zo goed. Ik maakte me ook de bedenking dat ik als allerlaatste reed en dat de kans bijzonder klein was dat ik nog in de punten zou eindigen,” aldus Hamilton.

“Vervolgens vroeg ik me af hoeveel races ik nog met de motor moest doen, of ik zo’n 15 ronden kon uitsparen met deze motor. Kon ik de versnellingsbak sparen, of allerlei andere dingen doen?”

Hamilton hecht naar eigen zeggen dan ook erg veel belang aan het voorbereid zijn op wat er eventueel nog komt. De Brit wil absoluut eventuele technische problemen uitsluiten.

“Zelfs tijdens de oefensessies zal ik maar 20 ronden doen wanneer men mij zegt dat ik er 23 kan doen. Ik ben voorzichtig,” aldus Hamilton.

“Ik wil er gewoonweg voor zorgen dat wanneer ik tijdens een raceweekend moet overschakelen naar een andere motor, dat je dan over een motor met minder kilometers dan de concurrentie beschikt.”

“Vervolgens heb je dan hopelijk geen motorproblemen, daarvoor ben ik steeds op mijn hoede,” besloot de Britse wk-leider.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}