Charles Leclerc na kwalificatie op P4: “Niet realistisch om een podium te verwachten”

Ferrari
Ferrari

Zich als vierde kwalificeren voor de GP van Spanje, daar is Ferrari-rijder Charles Leclerc best tevreden mee. Stiekem hopen op een plaats op het podium doet Leclerc misschien wel maar echt rekening houden met een podiumfinish houdt Leclerc niet.

“Ik ben blij vandaag,” vertelde Leclerc na afloop van de kwalificatie tegenover ‘Sky Sports F1’. “Ik denk dat een beter resultaat dan een vierde plaats op de grid niet mogelijk was.”

“Op het vlak van de rondetijd zat er in de laatste sector misschien iets meer in. Ik kreeg daar niet alles goed voor elkaar, maar verder ben ik zeer tevreden vandaag.”

Van op de vierde plaats op grid durf je al eens richting de derde plaats en de bijhorende podiumplaats kijken maar echt rekening houden met een podiumfinish doet Leclerc niet. Leclerc verwacht zelfs een intense en moeilijke strijd om de vierde plaats te kunnen behouden.

“Alles is mogelijk maar realistisch gezien wordt het zeer moeilijk,” aldus Leclerc. “Onder normale omstandigheden geloof ik niet dat we de derde plaats zouden kunnen behouden indien we die op de één of andere manier zouden kunnen bemachtigen.”

“Het is ons doel om het maximale uit de wagen te halen en als een derde plaats morgen het beste is dat we kunnen halen dan zal het de derde plaats zijn maar ik denk dat het vooral belangrijk is om met beide wagens zoveel mogelijk punten te behalen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021