Lewis Hamilton dolblij na behalen 100ste pole: “Dit is ongelooflijk!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Het zat er al enige tijd aan te komen en vandaag was het zover: Lewis Hamilton die zijn honderdste polepositie in de Formule 1 veroverde. De zevenvoudig F1-kampioen was uiteraard dolblij met deze ongelooflijke mijlpaal in zijn carrière.

“Ik kan niet geloven dat ik aan honderd stuks zit,” vertelde Hamilton tijdens de interviews in het parc fermé. “Ik weet niet goed hoe ik me moet voelen. Het is een ongelooflijk getal, het is moeilijk om te verwoorden hoe geweldig dit is.”

In 2017 slaagde Hamilton er al in om het pole-record van 68 polepositie van Michael Schumacher te verbreken. Enkele jaren later zit Hamilton aan honderd poleposities en dat record zal ongetwijfeld nog verder aangescherpt worden.

“Ik heb dit echt aan de mannen en vrouwen in de Mercedes-fabriek te danken, zij blijven de lat steeds verleggen en geven nooit op. De steun die ik krijg, het is een droom om met hen te samen te werken.”

“De reis die wij al afgelegd hebben is immens. Wie had dit in 2012 of 2013 gedacht toen we besloten om samen te werken, wie had dan gedacht dat ik honderd poleposities zou veroveren?”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021