Max Verstappen tevreden: “Tweede startplek op dit circuit is goed”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Verstappen strandde tijdens de kwalificatie op 36 duizendsten van Lewis Hamilton en de polepositie maar desondanks is Verstappen best tevreden met zijn tweede tijd en bijhorende plaats op de eerste startrij.

Na zijn snelste tijd in de laatste oefensessie slaagde Verstappen er ook in het tweede kwalificatiegedeelte in de snelste ronde te rijden. Verstappen was daardoor torenhoog favoriet voor de polepositie in Q3 maar de Nederlander strandde uiteindelijk op een handvol duizendsten van de polepositie.

Toch was Verstappen best tevreden met zijn tweede tijd en kijkt hij vooral uit naar de race waarin hij net als de voorbije races opnieuw voluit voor de overwinning wil gaan.

“In Q3 waren beide rondjes eigenlijk best prima,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website na afloop van de kwalificatie. “De tweede run ging op de een of andere manier iets minder goed, misschien vanwege de wind welke veel verandert. Desondanks is een tweede plek op dit circuit vandaag erg goed. We weten dat Mercedes hier lastig te verslaan is, maar ik ben blij dat we er zo dicht bij in de buurt zitten.”

Tijdens de race zal vooral het bandenmanagement volgens Verstappen een cruciale rol gaan spelen. Mercedes is bevreesd voor problemen met de achterbanden en dat kan uiteraard kansen bieden voor Verstappen.

“Met alle snelle bochten hier en banden die snel oververhit raken is dit erg belangrijk. Daar moeten we morgen dan ook bovenop zitten,” blikt Verstappen vooruit naar de race. “Het is een aardig eind naar de eerste bocht, maar we moeten er allereerst voor zorgen dat we een goede start hebben. Het lijkt erop dat we de snelheid hebben, dus ik hoop dat we een goede race hebben.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021