Charles Leclerc na kwalificatie op P6: “Focus bij onze wagen ligt op de race, dat gaat morgen beloond worden”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-rijders Charles Leclerc en Carlos Sainz kwalificeerden zich op de zesde en zevende plaats. Het is wat meer naar achter op de startgrid maar volgens Leclerc ligt de focus echter vooral op de race en dat zou op zondag dan ook voor een betere performance moeten zorgen.

“We worstelden wat in de eerste sector. Ik heb er een idee over, ik denk dat het deze keer niet door de manier van voorbereiding van de banden komt,” aldus Leclerc. “Maar wat mezelf betreft hebben we de wagen vooral afgesteld voor de race van morgen. Ik denk dat het morgen tijdens de race zal lonen.”

“Ik had echter niet verwacht dat de McLarens en Fernando Alonso zich voor ons zouden kwalificeren, al was ik wel bereid om de derde plaats achter de Red Bulls op te offeren als we daardoor een goede wagen hebben voor de race.”

“We starten nu echter van op de zesde plaats, wat iets verder naar achter is dan dat we graag hadden gehad.”

“We hebben echter een goede racesnelheid, een goed bandenmanagement, dat geeft me vertrouwen voor morgen en het kunnen behalen van de derde plaats. We zullen echter snel moeten inhalen zodat we niet in een DRS-trein terecht komen.”