Lewis Hamilton is het na ‘dramatisch slechte kwalificatie’ niet eens met harde kritiek van Nico Rosberg: “Dat is niet waar!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens voormalig teamgenoot Nico Rosberg kende Lewis Hamilton met zijn achttiende tijd een dramatisch slechte kwalificatie maar daar is de zevenvoudig wereldkampioen het duidelijk niet mee eens.

Hoe moet je het noemen wanneer Lewis Hamilton als zevenvoudig wereldkampioen zich in Q3 laat verschalken met een achttiende tijd, wetende dat hij pas erg laat de baan op ging voor zijn ultieme snelle ronde en al lange tijd richting de gevarenzone leek af te glijden? Bovendien slaagde teamgenoot George Russell erin om zich als achtste te kwalificeren.

“Een dramatisch slechte kwalificatie” noemde Nico Rosberg het dan ook. Kritiek die hard aankwam bij Lewis Hamilton en de zevenvoudig wereldkampioen beet dan ook stevig van zich af.

Hamilton blokkeerde tijdens zijn ultieme rondje in Q1 in de hairpin, verloor tijd en slaagde er vervolgens niet in om door te stoten naar Q2. Nico Rosberg, die aan de slag was als commentator voor Sky Sports, noemde het een vermijdbare fout en rampzalig voor het team.

“Ik neem het team niets kwalijk, ik denk dat het één van mijn beste kwalificatierondjes was,” reageerde Hamilton. “Ik kon gewoon bocht 14 niet goed nemen omdat er een rugwind was.”