Charles Leclerc na snelste tijd: “Ferrari heeft werk te verrichten”

Ferrari
Ferrari

Tijdens beide oefensessies op vrijdag reed Charles Leclerc de snelste tijd maar Leclerc beseft dat alles dicht op elkaar zit en dat Ferrari alles op alles zal moeten zetten op de polepositie en overwinning te behalen.

Charles Leclerc en Carlos Sainz waren aan het einde van de eerste oefensessie met beide wagens helemaal bovenaan terug te vinden. Drie tienden voorsprong op Max Verstappen maar tijdens de tweede oefensessie had Leclerc nog maar ongeveer één tiende voorsprong op het Mercedes-duo Russell-Hamilton.

“Onze kwalificatie-runs zagen er niet slecht uit maar we hebben werk te doen,” aldus Leclerc na zijn snelste tijd op vrijdag. “In het bijzonder wat betreft onze racesnelheid en bandenmanagement.”

“De stints die we op de softs deden voelden beter aan dan die op de medium bandencompound. We zullen van vrijdag op zaterdag de data analyseren en bekijken waar we ons op dit circuit kunnen verbeteren. De omstandigheden zijn erg verschillend met de laatste keer dat we hier tijdens de wintertests waren.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner