Lewis Hamilton superblij: “We zijn nog niet de snelste maar we zijn op weg”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes lijkt een duidelijke en grote stap vooruit te hebben gezet in Barcelona, zo lijkt het althans op basis van de resultaten van de oefensessies. Lewis Hamilton is alvast superblij met de vooruitgang die zijn team boekt.

Mercedes kende tot dusver een erg moeilijk seizoen met een wagen die maar bleef stuiteren en de ene moment plots beter leek te presteren om vervolgens een performanceduik te nemen. Voor de race in Barcelona kondigde Mercedes een belangrijk pakket met updates aan en die lijken te werken.

De Mercedes W13 lijkt veel minder last te hebben van het veelbesproken ‘porpoising’ en daardoor ook een heel stuk sneller te zijn. Het resulteerde gisteren tijdens de tweede oefensessie in een tweede en derde tijd en daarmee is Lewis Hamilton meer dan tevreden.

“We zijn nog niet de snelste maar ik denk dat we goed op weg zijn,” vertelde Hamilton na afloop tegenover de media. “We hebben enkele updates meegebracht en nu moeten we ze finetunen.”

“Ik ben superblij met de progressie die we boeken. Ik wil dan ook iedereen in de fabriek enorm hard bedanken om niet op te geven en constant te blijven pushen.”

“Het is de eerste keer dat we over het rechte stuk hebben gereden zonder dat we stuiteren. We stuiteren nog wel maar het is veel beter dus we beginnen alle beetjes aan potentieel die in de wagen zitten te benutten.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print