Charles Leclerc na veroveren pole: “Ik wil de ‘vloek van Monaco’ eindelijk doorbreken”

Ferrari
Ferrari

Tot dolle vreugde van hemzelf maar ook van het thuispubliek slaagde Charles Leclerc erin om de polepositie voor de GP van Monaco te veroveren. Leclerc hoopt nu om eindelijk ‘de vloek van Monaco’ te doorbreken.

De voorbije jaren werd Charles Leclerc tijdens het raceweekend in Monaco erg vaak geconfronteerd met pech of drama. Het leidde er zelfs toe dat er werd gesproken over ‘de vloek van Monaco’ die Leclerc moest zien te overwinnen, iets dat hij dit jaar eindelijk hoopt te kunnen doen.

Leclerc veroverde immers voor de derde keer de polepositie maar hij beseft als geen ander dat die polepositie, ondanks dat het erg moeilijk inhalen is in Monaco, dit geen garantie is op succes op zondag.

In 2021 kreeg Leclerc op weg naar de startgrid immers af te rekenen met een probleem met de aandrijving op zijn Ferrari, dit nadat hij de dag voordien de polepositie had veroverd maar wel gecrasht was. Ook in 2022 leek Leclerc een grote kans te maken op de overwinning. Een pitstopblunder van Ferrari zorgde er immers voor dat hij een eventuele overwinning uit handen zag glippen.

Maar dit jaar hoop Charles Leclerc dus om eindelijk te kunnen zegevieren. Met het veroveren van de polepositie is alvast een eerste erg belangrijke stap gezet.

“Het was mooi,” zei Leclerc over de kwalificatie. “Het gevoel na een kwalificatierondje is hier altijd zeer speciaal. Ik ben zeer, zeer blij met dat rondje. De opwinding was zo groot. Het voelt echt zeer goed.”

“Ik weet echter uit het verleden dat de kwalificatie hier niet alles is. “Ook al helpt het veel voor de race op zondag, we moeten op zondag alles voor elkaar krijgen.”

“De voorbije jaren zijn we daarin niet geslaagd. We zijn een sterker team, we bevinden ons in een sterkere positie en ik ben er zeker van dat we op zondag een groots resultaat kunnen behalen.”

“Uiteraard is de overwinning het doel. Ik moet een goede start hebben, hopelijk heeft vervolgens ook Carlos een goede start en kan hij me in de eerste bocht volgen zodat we een 1-2 hebben.”

“Wanneer we dan op de eerste twee posities rijden dan kunnen we het als team managen. Dat zou het perfecte scenario zijn. Maar wat er ook gebeurt, we moeten die thuisoverwinning zien te behalen.”