Sergio Perez na rampzalige kwalificatie: “Mijn weekend is voorbij!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na een ontgoochelende kwalificatie in Imola waar hij met een elfde tijd in Q2 sneuvelde volgde een week later in Monaco alweer een nieuwe serieuze opdoffer: een achttiende tijd in Monaco. Perez beseft ook zelf dat zo’n kwalificatie zeker in Monaco dramatisch slecht is.

“Het was een drama,” gaf Perez na afloop van zijn Q1-exit toe. “Tijdens mijn rondje ondervond ik veel verkeer in bocht 6 en 7 en er lagen ook enkele stickers op de apex van bocht 8, dat moest ik allemaal ontwijken.”

“Ik verloor daardoor enkele tienden die hadden volstaan om door te kunnen gaan. Ik was een halve seconde verwijderd van P1 dus dat was een volledig drama, helaas.”

Maar ook voorafgaand aan de kwalificatie ging het niet goed voor Perez en Verstappen. Allebei ondervonden ze heel wat poblemen met de RB20 en het stuiteren over de hobbels in Monaco. Desondanks slaagde Perez er in de laatste oefensessie om een vijfde tijd te rijden, al was hij ook toen nog niet tevreden.

“Deze ochtend vonden we figuurlijk het licht weet je, ik was vijfde,’ aldus Perez. “We deden enkele bijkomende wijzigingen maar helaas volstond dat niet om door te kunnen gaan.”

“Eigenlijk zit mijn weekend er volledig op want hier heb je geen kans om in te halen, helaas. Dat doet enorm veel pijn, weet je.”

“Ik denk dat als ik een normaal rondje had kunnen rijden, dat dit had volstaan maar met al het verkeer dat ik had was dat echt moeilijk.”

Door de diskwalificatie van Haas-rijders Nico Hulkenberg en Kevin Magnussen zal Perez niet van op P18 maar van op P16 aan de race mogen beginnen, al blijft de uitdaging in Monaco eens zo groot.