Charles Leclerc na veroveren pole in Monaco: “Dit is zeer bijzonder!”

Ferrari
Ferrari

Dolblij was Charles Leclerc met het veroveren van de pole voor zijn thuisrace in Monaco. Na het drama van vorig jaar zal Leclerc daardoor morgen voor het eerst tijdens zijn thuisrace van op de pole kunnen vertrekken.

“Ik zat echt, echt op de limiet tijdens mijn laatste snelle ronde,” blikt Leclerc terug op zijn ultieme snelle ronde waarin hij nog sneller ging dan zijn pole-rondje. Die ultieme poging voor een snelle ronde moest Leclerc echter afbreken door de rode vlag.

“Ik had redelijk wat overstuur. Ik ondervond problemen om mijn banden op de juiste temperatuur te krijgen omdat er veel verkeer was.”

“Uiteindelijk waren de achterbanden niet volledig goed maar desondanks ging ik toch sneller en slaagde ik erin om mijn tijd te verbeteren. Ik denk dat ik zo’n vier tienden sneller was toen de sessie werd stopgezet, het was dan ook een goed rondje.”

“Maar om eerlijk te zijn, de wagen voelde geweldig aan en het is geweldig om Carlos naast me op de eerste startrij te hebben.”

Voor Leclerc was het bijzonder om opnieuw de polepostie te veroveren in Monaco, zeker nadat hij vorig jaar de pole veroverde maar na zijn crash en de daarop volgende technische problemen niet van op de pole kon starten.

“Dit is zeer bijzonder,” aldus Leclerc. “Ik ben ongelooflijk blij. Ik wist dat de snelheid in de wagen zat, ik moest het gewoon doen en het ging perfect. Die laatste ronde voor de rode vlag was zeer, zeer goed. Maar het zou niets veranderd hebben.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print