Max Verstappen vierde: “Heel jammer maar ik maakte geen kans op de pole”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de kwalificatie voor de GP van Monaco moest Max Verstappen genoegen nemen met de vierde plaats. De Nederlander moest zijn laatste poging om een snelle ronde neer te zetten afbreken wegens een rode vlag.

Max Verstappen kent tot dusver een moeizaam weekend in Monaco. Echt vooraan meedoen kon Verstappen nooit, ook niet tijdens de kwalificatie. Verstappen moest bovendien ook nog eens zijn laatste poging afbreken nadat Sergio Perez spinde.

“Het is een lastig weekend tot nu toe voor mij. Maar, tijdens de laatste run koos ik voor een andere strategie dan de auto’s om mij heen, en mijn laatste ronde was best goed, totdat ik mijn ronde moest afbreken vanwege de rode vlaggen,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website. “Het is erg ongelukkig, want ik denk dat we beter dan vierde hadden kunnen staan.”

“Voor de pole had ik niet kunnen vechten want ik denk dat Charles en Ferrari dit weekend echt enorm snel zijn, maar een tweede plek zou mooi zijn geweest. Het is heel jammer, maar dat is ook Monaco. Het kan natuurlijk gebeuren zo’n rode vlag als iedereen aan het pushen is. Dit is het tweede jaar op rij, maar het is zoals het is.”

Volgens Verstappen kan Ferrari veel beter de bochten nemen dan Red Bull, waardoor Verstappen wat meer problemen ondervindt. Toch is Verstappen ook enigszins optimistisch wat de race betreft.

“We zien het morgen wel. Het is een beetje balen van vandaag, maar uiteindelijk moet je altijd geconcentreerd blijven tijdens de wedstrijd. En wie weet als er regen aan komt is het altijd een beetje chaos. Door de olie en de witte strepen op het asfalt blijft het altijd glad hier,” besluit Verstappen.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print