Charles Leclerc na vierde plaats: “Dit was één van mijn beste races ooit”

Ferrari
Ferrari

Tijdens de GP van Italië reed Leclerc een sterke race maar meer dan een vierde plaats zat er niet in. Desondanks is Leclerc van mening dat het één van zijn vijf beste races ooit was.

Leclerc strandde op slechts iets meer dan twee seconden van het podium, een erg bemoedigend resultaat was het voor Leclerc en Ferrari. Leclerc was regelmatig in gevecht en reed zelfs even helemaal mee vooraan.

Uiteindelijk moest Leclerc dus genoegen nemen met de vierde plaats maar tevreden met zijn performance tijdens de race was de Monegask absoluut wel.

“Ik heb alles gegeven, ik heb echt alles gegeven,” blikt Leclerc terug op zijn Italiaanse GP. “Er was niet veel dat we vandaag konden doen.”

“Ik heb geprobeerd om iedere kans te grijpen die zich voordeed. Van zodra Valtteri me inhaalde heb ik geprobeerd om hem zelf opnieuw in te halen. Ik ben daarin geslaagd maar ze waren gewoon te snel, zeker in de derde sector en richting de eerste bocht. Het zorgde ervoor dat we erg kwetsbaar waren om ingehaald te worden.”

“Het was dan ook zeer moeilijk om in te halen terwijl we zelf makkelijk ingehaald konden worden.”

Volgens Leclerc was het op persoonlijk vlak één van zijn beste races ooit.

“Het was geen eenvoudige race, maar als je kijkt waar we ons vorig jaar bevonden en waar we nu staan, dan is dit een grote stap vooruit,” aldus Leclerc. “We moeten hard verder blijven werken.”

“Wat mijn eigen performance betreft is dit één van mijn beste vijf races in de Formule 1.”

“Ik heb echt het gevoel dat ik alles gegeven heb, ik ben dan ook zeer blij maar we moeten hard blijven werken zodat we binnenkort terug voor overwinningen kunnen strijden.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print