Frustraties bij Red Bull door gridpenalty voor Max Verstappen

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Bij het Red Bull F1 team zijn ze niet echt blij met de gridpenalty die Max Verstappen kreeg voor de crash met Lewis Hamilton. Bij Red Bull zijn ze er immers van overtuigd dat het gewoon een ‘race-incident’ was.

“We zijn teleurgesteld met de gridstraf van drie plaatsen maar we aanvaarden de beslissing van de stewards,” aldus Red Bull-teambaas Christian Horner.

“We hadden het gevoel dat wat tussen Max en Lewis gebeurd is gewoon een race-incident was.”

“Je kan langs beide kanten argumenten aanhalen maar uiteindelijk is het gewoon frustrerend en teleurstellend om beide wagens te zien uitvallen terwijl we een opwindende titelstrijd kennen.”

“Het belangrijkste is dat de Halo perfect zijn job deed en dit was zeker niet de manier waarop we de races wensten te eindigen.”

Max Verstappen reageerde ondertussen ook al op de gridpenalty en de Nederlander is het uiteraard niet eens met de bestraffing die hij kreeg.

“Ik ben het niet helemaal eens met de bestraffing aangezien ik het een race-incident vind,” aldus Verstappen. “Wat er gebeurde is bijzonder jammer, maar we zijn allebei professionals en zullen vooruit kijken.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print