Charles Leclerc: “Niet aan mij om te beslissen of Frederic Vasseur de nieuwe Ferrari-teambaas wordt”

Alfa Romeo F1 team
Alfa Romeo F1 team

Verschillende jaren heeft Charles Leclerc erg intens en goed samengewerkt met Frederic Vasseur. Laat nu net Vasseur de voorbije dagen als favoriet getipt worden voor de rol van nieuwe Ferrari-teambaas.

Charles Leclerc geeft toe dat hij zijn voormalige teambaas bij Sauber, het huidige Alfa Romeo F1 team, erg graag heeft. Tegelijkertijd waarschuwt Leclerc ook dat een team zoals Ferrari lijden helemaal wat anders is dan een team zoals Alfa Romeo.

“Ferrari verschilt als team erg van eender welk ander team,” aldus Leclerc wanneer hem tijdens het FIA Prize Giving-gala wordt gevraagd naar de mogelijkheid dat Frederic Vasseur eventueel de nieuwe teambaas bij Ferrari wordt. “Ik kan alleen iets zeggen over mijn ervaring met Fred en die was zeer goed.”

“Ik heb al sinds de junior-raceklassen met Fred samen gewerkt. Hij geloofde toen al in me en ik heb steeds een goede relatie met hem gehad. Maar los daarvan, dat zou de beslissingen niet mogen beïnvloeden.”

“Hij is altijd rechtuit en zeer eerlijk, daar hou ik van bij Fred. Of hij het nu wordt of niet, dat weet ik niet, dat zullen we hopelijk tijdens de komende maanden zien.”

Leclerc liet ook duidelijk verstaan dat niet hij die beslissing dus zal beïnvloeden en dat het Ferrari-voorzitter John Elkann is die de beslissing samen met CEO Benedetto Vigna zal nemen.

“Het is overduidelijk niet aan mij om daarover te beslissen, John en Benedetto gaan die beslissing nemen,” aldus Leclerc. “Wij proberen gewoon ons ding in de simulator te doen zodat we voor volgend jaar de best mogelijke wagen hebben.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023