Christian Horner en FIA-voorzitter Mohammed Ben Sulayem bekvechten tijdens uitreiking van trofee F1-titel Red Bull (video)

FIA
FIA

Red Bull-teambaas Christian Horner ging gisteren tijdens het FIA-prijzengala de trofee voor de winnende constructeur van het F1-kampioenschap in ontvangst te nemen. Tijdens die overhandiging kwam het echter tot een vreemde conversatie tussen Horner en FIA-voorzitterMohammed Ben Sulayem.

Toen Christian Horner de trofee in ontvangst nam droeg hij die op aan de eerder dit jaar overleden Dietrich Mateschitz, de oprichter van Red bull.

“Ik wil dit kampioenschap, deze trofee, aan een zeer bijzondere man opdragen die zoveel voor de motorsport en zoveel voor de Formule 1 heeft gedaan,” aldus Horner. “Hij was een fan van motorsport, absoluut. Hij heeft veel mensen die hier vanavond aanwezig zijn een kans gegeven.”

De lofrede ging vervolgens verder maar toen kwam het plots tot een bijzonder vreemd moment waarbij een discussie leek te ontstaan tussen Christian Horner en FIA-voorzitter Mohammed Ben Sulayem.

“Gelukkig zag hij Max nog het kampioenschap winnen in Japan, ook al was er daar wat verwarring met de punten daar. Maar gelukkig won Max er heeft hij dat nog meegemaakt,” aldus Horner. “Het volgende weekend, de dag nadat hij overleed, slaagden we erin om deze trofee te winnen, dit is dus een erg bijzondere trofee.”

Horner kon het duidelijk niet nalaten om toch nog eens een steek uit te delen naar de FIA en de verwarring die was ontstaan rond het al dan niet toekennen van halve of volledige punten na de GP van Japan. FIA-voorzitter Mohammed Ben Sulayem kon die uitspraak van Christian Horner op het podium niet echt smaken en waar Jean Todt als vorige voorzitter van de FIA dit misschien met de mantel der liefde had stilgezwegen kwam Ben Sulayem met een weerwoord.

“Japan was controversieel zei je,” richtte de FIA-voorzitter zich rechtstreeks tot Christian Horner. “Nee. De FIA werd dat met die punten verweten maar het is niet de FIA die de regels heeft gemaakt, de teams hebben dat beslist.”

F1-baas Stefano Domenicali, die tussen beide heren op het podium stond, vond het welletjes en kwam letterlijk tussenbeide: “Oké jongens, laat ons gefocust blijven.”

De uithaal van Christian Horner kwam er mogelijk als reactie op het feit dat Ben Sulayem eerder een steek uitdeelde naar de boete die Red Bull eerder dit jaar kreeg voor het overschrijden van het budgetplafond.

“Christian, deze trofee heeft niets te maken met het budgetplafond. Deze is van de FIA dus we gaan dit niet van je budgetplafond halen!”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print