Charles Leclerc onthult zijn pijnlijkste moment van het F1-seizoen: “Dat kwam bijzonder hard aan”

Ferrari
Ferrari

Het was een seizoen met vallen en opstaan voor Charles Leclerc. Leclerc beleefde dit seizoen in zijn Ferrari F1-bolide heel wat emotionele en teleurstellende momenten, maar wat kwam het hardst aan dit seizoen?

Charles Leclerc blikte in gesprek met het Franse ‘L’Equipe’ terug op het voorbije seizoen en daarbij werd Leclerc gevraagd waarover hij zich het slechtste voelde tijdens het seizoen: zijn persoonlijke fouten in Imola en Paul Ricard (VIDEO: F1-fan filmt hartverscheurende reactie Charles Leclerc na crash), of de strategische fouten van zijn team die hem eventuele overwinningen in Monaco en Silverstone hebben gekost.

“Dat is geen eenvoudige vraag om te beantwoorden want het was allebei erg moeilijk om te verwerken,” aldus Leclerc. “Maar opnieuw, ik verloor niet veel punten. Wat Frankrijk betreft, dat kwam harder aan, ik verloor er 25 punten en dat was echt niet goed.”

“Zeker tijdens die fase in het seizoen, we zaten nog een beetje in de race voor de wereldtitel en dat kwam hard aan.”

“De andere fouten, die waarover je geen controle hebt, zijn niet eenvoudig om mee te leven en te verwerken.”

Uiteindelijk laat Leclerc weten dat de strategische fout van Ferrari tijdens zijn thuisrace in Monaco, die Leclerc waarschijnlijk de overwinning heeft gekost, het hardste aankwam.

“Het was niet eenvoudig maar Monaco was voor mij het meest pijnlijke moment van het seizoen,” aldus Leclerc. “Opnieuw een thuisrace die niet goed ging.”

“Jammer genoeg gebeurt er altijd iets met mij in Monaco en dit jaar was daar geen uitzondering op.”

“Vooral omdat we het moeilijkste achter de rug hadden, de start in de regen. Maar door foute keuzes te maken verloren we jammer genoeg de overwinning.”