Charles Leclerc opgelucht na kwalificatie op P2 voor sprintrace: “Dit voelt goed”

Ferrari
Ferrari

Bij Ferrari-rijder Charles Leclerc viel er na de kwalificatie voor de sprintrace een soort van ‘opluchting’ te bespeuren. Leclerc kende de voorbije raceweekends geen al te beste kwalificatie en reed na een spin tijdens de enige oefensessie slechts één snelle ronde. Een tweede plaats op de startgrid van de sprintrace is dan een mooi resultaat.

“Ik voel zeker en vast opluchting want de kwalificatie was de voorbije twee races ons zwakke punt,” blikt Leclerc terug op de kwalificatie voor de sprintrace. “Op een bepaald moment in China was het iets beter maar we beschikten niet over de wagen om dat te tonen.”

“Tijdens zo’n moeilijk weekend, ik had slechts één snel rondje gereden waarna ik meteen aan de kwalificatie moest beginnen, om dan meteen voluit te moeten gaan, we mogen ook slechts één setje banden gebruiken tijdens ieder kwalificatiegedeelte, het was dan ook zeer, zeer tricky.”

“Maar ik voelde meteen dat het harde werk dat ik had verricht eerder tijdens het seizoen om de banden in het juiste temperatuurvenster loonde dus ik ben blij.”

Volgens Leclerc moet de focus nu vooruit liggen. Hij beseft ook dat je in deze sport ook maar zo goed bent als je meest recente resultaten.

“Er wordt over zoveel gesproken, je bent in deze sport echter maar zo goed als je laatste race, dus wanneer je twee races op rij slecht bent tijdens de kwalificatie en je hebt het niet zo goed gedaan dan beginnen de mensen daarover te praten, het is dan ook goed dat dit stopt,” aldus Leclerc.

“Nu moeten we ons focussen op consistentie en proberen om dat niveau te behouden, om de banden consistent in het juiste temperatuurvenster te krijgen zoals ik in het verleden gedaan heb.”

Wat de snelheid tijdens de sprintrace betreft blijft het volgens Leclerc echter moeilijk om in te schatten hoe de krachtsverhoudingen liggen.

“Ik heb geen idee wat onze racesnelheid is aangezien ik tijdens de oefensessie slechts één rondje heb gereden,” vertelt Leclerc daarover. “Maar ik hoop echt dat we een goede sprintrace en goede racesnelheid hebben zodat we goede vooruitzichten hebben voor zondag.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print