Teleurstelling bij Lando Norris die favoriet was voor P1 maar tevreden moet zijn met P9: “Ik heb gewoon te hard gepusht”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Tijdens de sprintkwalificatie zag het er lange tijd naar dat Lando Norris de grote favoriet voor de eerste plaats op de startgrid was maar toen er in SQ3 op de zachte band moest gereden worden ging het mis voor Norris die uiteindelijk tevreden moest zijn met P9.

McLaren oogde erg sterk tijdens de sprintkwalificatie met een Norris en Piastri bovenaan tijdens SQ1 en Norris ook bovenaan SQ2. Beide sessies werden op medium banden afgewerkt en Norris leek dan ook de grote uitdager in de strijd met Max Verstappen voor de polepositie van de sprintrace.

in SQ3, toen er werd gereden op de zachte bandencompound, liep het echter volledig mis voor Lando Norris. Er was slechts één poging die door de rijders ondernomen werd en Norris maakte in de eerste sector meteen enkele foutjes waardoor hij uiteindelijk zelfs niet in de buurt van de eerste startrijen belandde en genoegen moest nemen met de negende tijd.

“Ik heb te hard gepusht, zo simpel is het,” vertelde Norris na afloop. “Gewoon onnozel om eerlijk te zijn, enkele foutjes in de eerste bocht en een slechte reeks die volgde. Het is jammer, het team had erg goed werk verricht, de upgrades functioneren goed.”

“De wagen voelde zeer goed. Ik ben zeer blij met alles, op één ding na, mijn rondje.”

“Ik ben zo teleurgesteld met vandaag, maar ik zal morgen (zaterdag) mijn best doen De snelheid was goed, we waren waarschijnlijk één van de snelste wagens.”