Lewis Hamilton en George Russell: “Geen idee waarom we zo traag zijn”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Beide Mercedes-rijders sneuvelden tijdens SQ2 en dat kwam voor George Russell en Lewis Hamilton als een verrassing. Ze hebben er allebei het raden naar waarom Mercedes in Miami niet snel genoeg is.

“Ik ben eerlijk gezegd niet zeker waardoor het komt,” vertelde een verbaasde George Russell nadat hij tijdens SQ2 werd uitgeschakeld met een elfde tijd. “Tijdens de oefensessie voelde de zachte band goed op onze wagen, de snelheid was goed. Op de medium band vonden we de sweet spot niet.”

“Ik bevond me langs de foute kant. Het zat erg dicht bij elkaar en we hadden ons niet in een positie mogen bevinden waarbij we ons zo dicht bij de ‘cut-off tijd’ bevonden. We moeten van vrijdag op zaterdag hard werken om ons te verbeteren tegen de kwalificatie voor de race.”

“Ik twijfel er niet aan dat we tijdens de sprintrace vooruitgang zullen boeken. We moeten proberen onze problemen van tijdens de kwalificatie te overwinnen. Het was moeilijk om met de wagens voor ons de strijd aan te gaan en daardoor starten we wat naar achter.”

“Iedereen heeft naar deze race updates meegebracht. McLaren had een grote upgrade, Aston had iets in China. We bevinden ons in dezelfde situatie als al de rest maar vandaag werkte het voor ons gewoon niet.”

Ook Lewis Hamilton sneuvelde met een twaalfde tijd, dit nadat hij tijdens een rondje tegen de muur reed maar volgens Hamilton was er niet iets enorm belangrijk mis met de wagen.

“De wagen voelde tijdens de oefensessie erg goed, ik was blij met de balans,” aldus Hamilton. “Helaas wijzigde tijdens de sprintkwalificatie de balans en de wagen ging achteruit.”

“We waren echt dicht bij het doorstoten naar SQ3 maar we waren erg ver verwijderd van helemaal vooraan. Het voelde niet verschrikkelijk maar we waren zeven tienden verwijderd. Ik heb het gevoel dat we alles uit de wagen hebben gehaald en dat dit gewoon onze snelheid is.”

“We moeten aanvaarden dat we momenteel zeven tienden trager zijn. Dit was geen resultaat van experimenten die we deden, we moeten gewoon proberen om de wagen goed te doen functioneren.”

“Dit is geen circuit waarop het makkelijk is om in te halen of om een andere wagen te volgen. We moeten proberen om indien mogelijk in de punten te finishen.”