Adrian Newey reageert op ‘Ferrari-geruchten’: “Ik voel me een beetje moe”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Eerst waren er de geruchten over een afscheid van Adrian Newey en nu Red Bull dat toekomstig afscheid officieel heeft bevestigd waren er meteen geruchten over een overstap van Adrian Newey naar een ander team. Volgens de laatste geruchten zou een deal met Ferrari rond zijn maar Adrian Newey reageerde in Miami op de geruchten en op de reden van zijn afscheid.

“De Formule 1 vergt enorm veel van je en ik zit al enorm lang in deze sport,” vertelde Newey tegenover ‘Sky Sports F1’ “2021 was een zeer druk jaar omwille van de strijd met Mercedes voor het kampioenschap die zeer close was en tegelijkertijd werd er heel wat research en ontwikkeling in de RB18 gestoken, de vader van de huidige generatie wagens.”

“Ik weet het niet, er komt een punt waarop het voelde zoals Forrest Gump zei, ‘Ik voel me een beetje moe’.”

“Ik vermoed tijdens de winter een beetje en vervolgens naarmate het jaar evolueerde dacht ik: Ik bevind me in een zeer gelukkige situatie waarin ik niet moet werken om te kunnen leven.”

“Ik werk omdat ik ervan geniet en nu voelde als een goed moment om de stap achteruit te zetten en een beetje een pauze te nemen in het leven.”

“Mandy, mijn vrouw, en de honden, we gaan waarschijnlijk wat reizen. Een motorhome ofzo en doorheen Frankrijk reizen en genieten van het leven.”

“Vervolgens zal ik misschien op een bepaald moment, ik weet niet wanneer, dan zal ik in de douche staan en tegen mezelf zeggen, ‘dit is mijn volgend avontuur’. Maar nu concreet is er geen plan.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print