Christian Horner ontkent dat onrust bij Red Bull de reden is voor het vertrek van Adrian Newey

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner drukt de geruchten de kop in dat het vertrek van ontwerper Adrian Newey zal leiden tot nog meer personeel dat andere oorden zal opzoeken.

Horner laat weten dat het vertrek van Newey niets te maken heeft met de machtsstrijd die er de laatste tijd heerst bij het team. Het grote nieuws in de aanloop naar de GP van Miami was ongetwijfeld het vertrek van Adrian Newey bi Red Bull vanaf het voorjaar 2025.

Er doen geruchten de ronde dat Newey gefrustreerd zou zijn door de onrust die heerst bij Red Bull. Volgens teambaas Christian Horner is daar niets van aan en is Newey al een jaar bezig met zijn vertrek. 

“Nee, absoluut niet,” benadrukte Horner tegenover Sky Sports F1 op de vraag of het vertrek te maken had met de onrust. “Ik denk dat dit er al een tijdje aan zat te komen. Er was zo’n 12 maanden geleden een discussie dat het misschien tijd was voor Adrian om een stap terug te doen.”

“Dus ik weet dat hij er al een tijdje aan denkt, en het is iets waar we plannen voor moeten maken, en wat is een beter moment om te gaan dan met de vorm die we de laatste paar seizoenen hebben gehad met de manier waarop het team presteert?”

“Hij doet een stap opzij, niet uit het bedrijf, maar uit de Formule 1, terwijl we op de top van ons kunnen zitten.”

“Hij is de afgelopen twintig jaar een immens deel van ons team geweest. Maar het zal met verdriet zijn dat we hem zien vertrekken.”

De andere vraag die iedereen bezighoudt is waar de toekomst van Max Verstappen ligt. De drievoudige wereldkampioen wordt al een tijdje in verband gebracht met een overstap naar Mercedes en het vertrek van een sleutelfiguur als Adrian Newey zou weleens het laatste zetje kunnen betekenen.

Maar ook daar maakt Christian Horner zich geen zorgen over, hij wil benadrukken dat het vertrek van Newey geen reden is voor Verstappen om te vertrekken bij Red Bull.

“Je meldt die geruchten elke week, maar hij is er nog steeds,” reageert Horner gepikeerd. “En dat maakt ons heel gelukkig in het team.”

“Hij heeft een geweldige groep ingenieurs om zich heen, hij heeft een geweldige auto, de beste auto op de grid. Hij rijdt in de vorm van zijn leven. En het gaat niet om contracten, het gaat om tevreden zijn.”

“Dat geldt voor elke rijder, hij heeft dat, hij heeft die dynamiek om zich heen en ik denk dat wat je bij hem ziet een rijder is die geniet van die omgeving.”