Kevin Magnussen reageert op Oliver Bearman-geruchten: “Ik ben geen babysitter”

Haas F1 team
Haas F1 team

Kevin Magnussen reageert met de botte bijl op de geruchten dat Ferrari-junior Oliver Bearman de vervanger zou worden van Nico Hülkenberg bij Haas F1.

De Deense Haas-rijder is naar eigen zeggen niet in de Formule 1 om “voor jonge kinderen te zorgen”, als hem gevraagd wordt naar een reactie op de geruchten dat Oliver Bearman kans maakt om de naar Sauber vertrekkende Nico Hulkenberg te vervangen.

Bearman mag dit seizoen zijn opwachting maken tijdens zes oefensessies voor Haas en hij maakte al indruk bij Ferrari door zevende te worden toen hij Carlos Sainz mocht vervangen tijdens de GP van Saoedi-Arabië.

Het is dus geen verrassing dat Haas-teambaas Komatsu de jonge Brit in 2025 graag bij zijn team zou hebben, maar als Kevin Magnussen gevraagd werd naar een reactie reageerde hij op een erg botte manier.

“Ik ben hier niet echt om voor jonge kinderen te zorgen. Dat doe ik thuis,” reageerde een geïrriteerde Kevin Magnussen toen door de verzamelde media gesuggereerd werd dat hij een soort begeleidende rol zou kunnen spelen voor de jonge Bearman. 

“Dus hopelijk is de man die we in de auto hebben competent, professioneel en consistent zoals Nico is geweest, en we zullen zien of ik in de andere auto zal zitten.”

Magnussen gaf ook aan dat hij verrast was door het vertrek van Nico Hülkenberg en hij had het ook over zijn eigen toekomst. 

“Eerlijk gezegd dacht ik dat het volgend jaar weer ik en Nico zouden zijn, ik dacht dat dat waarschijnlijk zou zijn,” voegde hij eraan toe. “Ik wens hem het allerbeste met Sauber en Audi en wij blijven ons focussen en genieten van dit jaar, waarbij we doorgaan met de vooruitgang die we als team hebben geboekt.”

“Misschien, ja. Misschien,” reageerde Magnussen toen hem werd gevraagd of het zijn kansen om bij Haas te blijven zou helpen: “Ik denk dat het nog steeds een heel open markt is, veel stoelen beschikbaar, veel coureurs beschikbaar.”

“Er zijn geen concrete gesprekken geweest, maar als je deel uitmaakt van het team praat je natuurlijk de hele tijd. Dus ik denk dat de focus meer op het seizoen ligt dan op iets anders.

“Ik ben net als iedereen gefocust op dit jaar en sta tegelijkertijd open voor elke kans.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print