Charles Leclerc: “Plots liep er tijdens de sprintrace een kat op het circuit!”

Ferrari - Twitter
Ferrari - Twitter

Tijdens de sprintrace beleefde Ferrari-rijder Charles Leclerc gisteren plots een vreemd moment toen er een kat over het circuit liep. Leclerc liet dat over de boordradio weten aan het team maar dat leidde tot een ‘spraakverwarring’.

Toen de safety car op de baan was werd door de Formule 1 een radiofragment van Charles Leclerc uitgezonden waarin hij het had over een ‘cut’, wat deed vermoeden dat er een zogenaamde ‘engine cut’ was. Niets was minder waar want Leclerc liet na afloop van de sprintrace weten dat hij het over een kat had.

“Ik zei ‘cat’ (kat), dat is iets helemaal anders!” aldus Leclerc tijdens de interviews na afloop van de sprintrace “Er was een kat te midden van de baan en de safety car moest ervoor remmen, maar ik denk dat ik vermoedelijk de enige was die dat gezien heeft?”

Het is niet de eerste keer dat het ‘Frans Engels’ van Charles Leclerc voor een spraakverwarring leidt, iets dat ook Carlos Sainz met zijn ‘Spaans Engels’ al overkwam.

“Bij de exit van de eerste bocht was er een kat en de safety car remde. Het was niet al te erg, ik wou het gewoon laten weten!”

Sergio Perez, de winnaar van de sprintrace, zag er de humor wel van in en deed een voorstel: “Misschien moet Max de kat adopteren!”