Charles Leclerc: “Plots stond ik stil, wat Red Bull toonde is verbazingwekkend”

Ferrari
Ferrari

Frustraties en ontgoocheling bij Charles Leclerc omwille van zijn opgave tijdens de GP van Bahrein. Een slechtere start kon niet en bovendien is er ook nog het enorme snelheidsverschil met Red Bull.

“Ik kan niet zeggen dat het goed voelt,” vertelde een ontgoochelde Charles Leclerc na zijn opgave. “We hebben hard gewerkt maar we zullen nog hard moeten werken want tijdens de eerste race hebben we meteen ons eerste betrouwbaarheidsprobleem, dat is niet goed.”

Leclerc leek op weg om als derde op het podium te finishen toen hij plots met zijn Ferrari SF-23 langs de kant stil kwam te staan. Volgens Leclerc was er helemaal geen waarschuwing en was plots het vermogen weg.

“Er was opeens geen vermogen meer, wat erg jammer is want het ging redelijk goed tot dat moment. We konden niet beter dan een derde plaats eventueel behalen want Red Bull was echt zeer sterk.”

Naast de betrouwbaarheidsproblemen maken ze zich bij Ferrari ook zorgen over het snelheidsverschil met Red Bull. Tijdens de kwalificatie en vooral de race werd duidelijk dat de Red Bull RB19 een stuk sneller is dan de F1-bolide van Ferrari.

“Red Bull lijkt iets te hebben gevonden dat echt tijdens de race voor een serieus snelheidsverschil zorgt,” aldus Leclerc. “Op het vlak van de kwalificatie zijn ze ongeveer even snel als ons, toch zeker op basis van onze rondetijd gisteren. Wanneer het dan race is dan zijn ze plots een seconde per ronde sneller, dat is enorm.”

“Daar moeten we echt aan werken, samen met de betrouwbaarheid,” besluit Leclerc.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print