Max Verstappen na dominante overwinning in Bahrein: “Dit is precies de start die we wilden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

We hebben Max Verstappen tijdens de race niet bijzonder vaak in beeld gekregen maar dat zal hij ongetwijfeld niet erg vinden. Verstappen en Red Bull behaalden een dominante overwinning in Bahrein en dat is precies de start waarop ze gehoopt hadden.

“Een supergoed resultaat,” vertelde Verstappen na afloop en zo valt te lezen op zijn officiële website. “Dit is precies de start van het seizoen die we wilden en nodig hadden. Een perfecte één-twee. Ik ben erg blij dat ik hier eindelijk heb gewonnen in Bahrein.” 

“Na die eerste stint ben ik eigenlijk gewoon naar huis gereden. Ik had natuurlijk meteen een groot gat en daarna hoefden we ook niet meer te pushen. Elke keer wanneer ik een beetje wilde aanzetten, werd m’n engineer boos. Dat zegt natuurlijk wel genoeg over vandaag en daar ben ik natuurlijk heel blij mee.”

Het mag duidelijk zijn, Verstappen en Red Bull zijn ondanks hun dominante overwinning niet eens voluit gegaan. Dat voorspelt niet veel goeds voor de concurrentie en in het bijzonder Charles Leclerc en Ferrari.

“Het kan alleen maar beter worden denk ik. Een topbegin van het seizoen. Een heel ander begin dan vorig jaar,” vergelijkt Verstappen zijn start van het seizoen met die van vorig jaar. “Wij zaten toen in de situatie waar Charles nu in zit, waar je natuurlijk enorm van baalt. Maar zoals je vorig jaar zag, kunnen dingen ook weer heel snel omslaan. Dus we moeten wel zorgen dat we blijven doorontwikkelen en onderzoeken wat er in het begin van het weekend een beetje mis ging. Dan weet ik zeker dat we nog sterker voor de dag kunnen komen.”