Dolblije Fernando Alonso: “Dit is geweldig! Op naar Jeddah!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Fernando Alonso behaalde tijdens de GP van Bahrein een sensationele podiumplaats, de 99ste in zijn F1-carrière. Alonso was na afloop van de race dan ook dolblij en had ook veel lof voor teamgenoot Lance Stroll.

Na de sterke performance van Alonso en Aston Martin tijdens de oefensessies en de kwalificatie kwam een sterke prestatie tijdens de race niet als een verrassing, de podiumplaats was dat echter wel. Alonso profiteerde optimaal van de opgave van Charles Leclerc maar had ook veel te danken aan zijn vechtlust tijdens de race.

Die race had er trouwens ook helemaal anders kunnen uitzien. Tijdens de openingsronde werd Alonso immers aangereden door teamgenoot Lance Stroll, gelukkig konden beide Aston Martin-rijders gewoon doorrijden, al wist Alonso lange tijd niet wie hem had aangereden.

“Lance probeerde voorbije te gaan aan George terwijl jij probeerde van positie te wisselen met Hamilton kon Lance simpelweg niet op tijd stoppen,” vertelde zijn race-engineer nadien tegen Alonso. “Er was geen schade aan de wagen dus alles was oké.”

“Oké” antwoordde Alonso. “Ik dacht dat het George was!”

“Ik ben zo trots op jou,” vertelde Alonso tegen Lance Stroll die hem kwam begroeten. “Dit is geweldig.”

“Lance is mijn held. Hij heeft geweldig gepresteerd.”

Tijdens de interviews voorafgaand aan de podiumceremonie stak Alonso de loftrompet af over teamgenoot Lance Stroll maar ook over Aston Martin.

“Dit is geweldig voor het team,” aldus Alonso. “Het was een geweldig weekend en om op het podium te finishen tijdens deze eerste race van het jaar is geweldig.”

“Wat Aston Martin tijdens de winter heeft gepresteerd om de tweede beste wagen tijdens de race te hebben is echt onwerkelijk. Uiteraard zou ik graag eens voor Ferrari en Mercedes starten en de snelheid volledig gebruiken. We kenden echter niet de beste start vandaag en we moesten op de baan inhalen.”

“Het voelde nog opwindender en er kwam zeker en vast nog meer adrenaline aan te pas. Als de mensen ervan hebben genoten, wij hebben er ook van genoten. Op naar Jeddah!”