Charles Leclerc reageert voor het eerst sinds aankondiging transfer Lewis Hamilton naar Ferrari

Ferrari
Ferrari

Voor het eerst sinds de aankondiging dat Lewis Hamilton vanaf 2025 voor Ferrari zal rijden heeft Charles Leclerc gereageerd. Leclerc heeft het in gesprek met de ‘Daily Mail’ vooral over komend seizoen, zonder het uitdrukkelijk over Lewis Hamilton te hebben.

Net als de voorbije jaren begint Charles Leclerc met een specifieke doelstelling aan het nieuw F1-seizoen, al beseft Leclerc dat daarvoor nog heel wat dient te gebeuren.

“Wereldkampioen worden is het enige doel dat ik heb. Ik ben alleen blij wanneer ik win, de tweede plaats is mijn doel niet,” aldus Leclerc volgens de ‘Daily Mail’. “Je moet jezelf echter wel een realistisch doel geven, net zoals we ook steeds optimistisch zijn en ons uiterste best proberen te doen.”

Het voorbije seizoen domineerden Red Bull en Max Verstappen het seizoen. Charles Leclerc verwacht dat Red Bull en Verstappen opnieuw de maatstaf zullen zijn.

“We willen allemaal winnen maar wanneer je kijkt wat onze uitgangspositie na eind vorig jaar is, we moeten de kloof met Red Bull zoveel mogelijk proberen te verkleinen. We zullen al het mogelijke doen om dat te proberen doen, het is onze interne doelstelling.”