Charles Leclerc: “Red Bull heeft met haar teamorders een duidelijk signaal gegeven”

Max Verstappen
Max Verstappen

Tijdens de GP van Spanje moest Sergio Perez in functie van Max Verstappen rijden, daarvoor gaf Red Bull teamorders. Charles Leclerc vindt het verrassend dat Red Bull dat zo vroeg op het seizoen doet maar volgens hem geeft Red Bull daarmee ook een duidelijk signaal.

Voorafgaand aan de GP van Spanje had Perez slechts 19 punten achterstand op Max Verstappen. Tijdens de race ging Verstappen van de baan waardoor Perez voor Verstappen kwam te rijden maar de Mexicaan moest vervolgens aan de kant voor Verstappen.

Later in de race kreeg Perez dan weer te horen dat hij achter Max Verstappen moest blijven en uiteindelijk ging Perez na de derde pitstop voor Verstappen opnieuw aan de kant na teamorders.

De teamorders van Red Bull komen bijzonder vroeg op het seizoen, zo vindt ook Ferrari-rijder Charles Leclerc. Leclerc zelf verwacht alvast niet dat er zo vroeg in het seizoen gelijkaardige teamorders bij Ferrari komen.

“Ik heb er met Mattia niet over gesproken, tot dusver heb ik over zoiets niets gehoord,” aldus Leclerc. “Ik wil ook niet op dergelijke steun moeten rekenen.”

“Ik wil gewoon mijn ding in de wagen doen en als we sterk genoeg zijn, we hebben al getoond dat we races kunnen winnen. Als we voldoende ons best doen en sterk genoeg presteren dan ben ik er zeker van dat er kansen komen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print