Ferrari gaat met updates wachten tot de Britse GP: “We moeten opletten met geld uitgeven”

Ferrari
Ferrari

Het volgende grote pakket met updates voor de F1-75 mogen we volgens Ferrari pas tegen de GP van Groot-Brittannië verwachten.

Tijdens het raceweekend in Spanje introduceerde Ferrari een groot pakket met updates op haar F1-bolide. Leclerc leek op weg naar de overwinning maar een technisch probleem zorgde echter voor een uitvalbeurt en Carlos Sainz slaagde er na een slechte start in om alsnog als vierde te finishen.

Werk aan de winkel dus bij Ferrari om de achterstand op Max Verstappen en Red Bull te dichten maar op grote updates moeten beide Ferrari-rijders op korte termijn niet rekenen. De volgende grote update volgt volgens Ferrari pas tijdens de race op het circuit van Silverstone. Het budgetplafond is hiervan volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto de oorzaak.

“Ik denk dat het budgetplafond momenteel bepaalt wat we kunnen doen,” aldus Binotto. “We moeten goed bekijken dat we geen geld verspillen, dat kunnen we gewoonweg niet.”

“Ik denk dat we updates meebrengen wanneer we een grote update hebben. We zullen niet iedere race verschillende nieuwe onderdelen meebrengen.”

Volgens Binotto zorgt ook het feit dat de volgende twee races op zogenaamde stratencircuits verreden worden dat er anders met het budget omgesprongen wordt.

“Bovendien moet je ook naar de volgende races kijken. In Monaco zullen we misschien een nieuwe ophanging vooraan meenemen, dit omwille van de bijzondere stuurhoek daar, en vervolgens hebben we Baku dat een stadscircuit is.”

“Ik denk dan ook dat we in Groot-Brittannië pas de volgende grote updates zullen hebben.”

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer