Charles Leclerc rijdt met F1-bolide door de straten van Maranello

Charles Leclerc reed vanochtend met zijn F1-bolide door de straten van Maranello. Voor Leclerc en Ferrari was het een vooral symbolische actie om te laten zien dat het seizoen opnieuw begint.


“Normaal hou ik er niet zo van om vroeg op te staan maar deze ochtend had ik een geweldige reden om dat te doen,” aldus Leclerc. “Misschien heb ik enkele mensen wakker gemaakt, maar het was geweldig om met de SF1000 door de straten van Maranello te rijden.”

“Het was opwindend om vandaag opnieuw in de wagen te zitten, zeker met zo’n bijzondere route. Opnieuw in de wagen zitten voelde als thuiskomen aan.”

“Het leek ons een leuke manier om te zeggen dat we klaar zijn om opnieuw het circuit op te gaan. Nu kan ik niet wachten om met de SF1000 in Oostenrijk te rijden.”

Het ritje van Leclerc vond plaats van de fabriek naar het circuit in Fiorano. Op het circuit in actie komen deed Leclerc niet want Ferrari soupeerde haar twee toegestane testdagen al op.

Ferrari maakte van een ander reglement echter gebruik dat toestaat om een zogenaamd promotionele run te doen van maximaal 15 kilometer. Het traject doorheen de straten van Maranello werd dan ook door de politie afgezet.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print