F1 steunt Lewis Hamilton in strijd tegen racisme: “We willen mee aan de juiste kant staan”

Lewis Hamilton sprak de voorbije weken meermaals zijn steun uit voor ‘Black Lives Matter’ en lanceerde ook een oproep tot meer diversiteit. Ook de Formule 1 steunt de F1-wereldkampioen hier nu in.


De Formule 1 heeft openlijk haar steun voor Hamilton zijn strijd tegen racisme en voor meer diversiteit in de F1 uitgesproken. Dat gebeurde uitgerekend gisteren, op een dag dat Hamilton een relletje in de Formule 1 veroorzaakte.

Hamilton had op sociale media immers uitgehaald naar Helmut Marko want die zou gezegd hebben dat F1-piloten zich niet te veel mogen laten afleiden door de discussie rond ‘Black Lives Matter’. Achteraf bleek dat Helmut Marko die uitspraak nooit gedaan heeft en Hamilton haalde zijn uithaal naar Marko offline.

De Formule 1 wil ondertussen zelf ook haar steentje bijdragen aan de strijd tegen racisme en voor meer diversiteit in de autosport zorgen.

Yath Gangakumaran, binnen de F1 verantwoordelijk voor strategie en business development, liet weten dat de eigenaren van de Formule 1 de woorden van Hamilton duidelijk begrepen hebben. Hij prees Hamilton ook voor zijn initiatief en de Formule 1 wil actie ondernemen.

“Ik denk dat Lewis geholpen heeft om bepaalde zaken ter sprake te brengen en dat willen we binnen de F1 dan ook doen,” aldus Yath Gangakumaran tijdens een online meeting van de FIA. “Binnen enkele weken hoor je wat we gaan doen. De dagen dat sporters zich enkel met sport bezighouden zijn voorbij.”

“Dit is denk ik een blijvende trend. Je wil uiteindelijk aan de goede kant van de geschiedenisboeken staan, het is dan ook belangrijk dat je houding goed is. Als organisatie moet je als doel hebben om dat centraal te stellen.”

Het ziet er dus naar uit dat de Formule 1 binnenkort een actieplan zal voorstellen dat de strijd tegen racisme en meer diversiteit in de autosport centraal zal stellen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Hongarije: wk-stand

Door zijn derde plaats tijdens de GP van Hongarije grijpt Lewis Hamilton de leiding in het kampioenschap. Max Verstappen kijkt nu aan tegen een achterstand van zes punten

Lees verder »