Charles Leclerc: “Rommelige kwalificatie was geen tactisch plan van Ferrari”

Charles Leclerc verzekerde zich na een rommelig slot van de kwalificatie van de pole voor de GP van Italië. Leclerc ontkende na afloop de beschuldigingen dat Ferrari opzettelijk er een zooitje van zou gemaakt hebben.


Na de eerste runs in Q3 had Charles Leclerc de snelste tijd achter zijn naam staan. Tijdens het slot van Q3 leken de F1-bolides op de Antwerpse of Brusselse ring aan te schuiven. Geen enkel rijder wou als eerste de baan op en een ’tow’ missen.

Bijna alle rijders kwamen daardoor te laat over start finish om nog een ultieme snelle ronde neer te zetten. Lewis Hamilton insinueerde dat Ferrari doelbewust haar concurrenten ‘vertraagd’ had, iets dat Leclerc ontkende.

“We hebben dit zeker en vast niet opzettelijk gedaan,” zei Leclerc na afloop. “Seb maakte duidelijk ook kans op de pole en we gingen niet doelbewust de ene wagen opofferen voor de pole van de andere.”

“Het was redelijk tricky. Ik ben er van overtuigd dat dingen die zoals vandaag na de tweede bocht plaatsvonden niet horen te gebeuren. Twee wagens reden tegen 20 km/u naast elkaar en we geraakten niet voorbij hen.”

“Ik denk dat de meeste wagens voorbij wilden maar de kans niet kregen. Dit alles heeft voor een ‘rommeltje’ gezorgd tegen het einde van de kwalificatie en is ook de reden waardoor sommigen niet meer aan hun snelle ronde konden beginnen.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022