Sebastian Vettel ontsnapt aan bestraffing

Vettel dreigde zijn vierde plaats op de startgrid te verliezen maar krijgt “het voordeel van de twijfel” aldus de stewards?


Eerder tijdens het raceweekend hadden de FIA en de stewards duidelijk laten verstaan dat er streng zou toegezien worden op het respecteren van de zogenaamde ’track limits’ en dan vooral in de befaamde ‘Parabolica’.

Het zag er naar uit dat Sebastian Vettel daardoor zijn vierde plaats op de startgrid van de Italiaanse GP dreigde kwijt te spelen. Na grondig allerlei tv-beelden te hebben bekeken besloten de stewards echter om Vettel niet te bestraffen.

“De stewards hebben verschillende camerastandpunten bekeken. Sommige leken te tonen dat de banden zich niet binnen de witte lijnen bevonden,” aldus de stewards.

“Andere camerastandpunten leken aan te geven dat een deel van de voorband, wanneer er van bovenaf werd gekeken, wel binnen de grenzen van de witte lijn leken te zijn.”

“Dat laatste zorgt voor twijfel en weegt volgens ons voldoende zwaar om de rijder het voordeel van de twijfel te geven,” besloten de stewards in hun mededeling.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022