Drie F1-piloten krijgen reprimande van stewards voor chaotisch slot van kwalificatie

Maar liefst drie rijders hebben van de stewards een reprimande gekregen voor hun aandeel in het chaotisch slot van de kwalificatie voor de GP van Italië.


Tijdens het slot van Q3 kwamen al de wagens tegelijkertijd de baan op en dat met nog zo’n twee minuten op de klok. Daarbij hinderden verschillende rijders elkaar door onnodig traag te rijden in de hoop andere rijders voor zich te krijgen zodat ze tijdens hun snelle ronde een ’tow’ zouden kunnen krijgen.

Verschillende rijders werden bij de stewards geroepen om het chaotisch slot van de kwalificatie te onderzoeken. Uiteindelijke werd besloten om geen enkele rijder te bestraffen maar werden er wel reprimandes uitgedeeld aan Lance Stroll, Carlos Sainz en Nico Hulkenberg.

Die laatste ontsnapte trouwens ook aan een bestraffing voor het onnodig verlaten van de baan in de eerste chicane. Hulkenberg deed dat omdat hij als eerste op de baan reed en hoopte om zo andere wagens voor zich te krijgen.

“De stewards ontvingen videomateriaal, gps-data en radiocommunicatie van wagen nummer 18 (Lance Stroll) en de teamverantwoordelijke,” luidde het in een mededeling van de stewards.

“De driver gaf toe dat hij ‘onnodig traag’ reed omdat hij een ’tow’ wou verkrijgen tijdens zijn kwalificatierondje. Hij zei ook dat hij vond dat andere rijders traag reden.”

“De stewards vinden echter dat de rijder van wagen nummer 18 een belangrijke rol speelde in het ophouden van wagens in de ultieme outlap in Q3.”

Tot slot gaven de stewards ook nog het advies aan de FIA om grondig te bekijken welke maatregelen het kan nemen om een herhaling van wat tijdens de kwalificatie gebeurde te voorkomen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022