Charles Leclerc start GP van Spanje vanuit de pitlane

Ferrari
Ferrari

Ferrari heeft besloten om Charles Leclerc vanuit de pitlane aan de GP van Spanje te laten beginnen. De Monegask kende gisteren een dramatische kwalificatie en reed na vermoedelijk een probleem met de wagen slechts de negentiende tijd.

Leclerc zijn negentiende tijd stond in schril contrast met de kwalificatie van teamgenoot Carlos Sainz op de eerste startrij. Al tijdens de kwalificatie liet Leclerc verstaan dat er vermoedelijk een probleem met de wagen was. Aangezien er meteen na afloop van de kwalificatie parc fermé-condities gelden konden Leclerc en Ferrari niet onmiddellijk een verklaring geven voor het probleem.

Uiteindelijk besloot Ferrari om de wagen van Leclerc uit parc fermé-condities te halen en een nieuwe versnellingsbak te steken. Voor Leclerc biedt het de beste kans om eventueel tijdens de race toch nog plaatsen goed te maken en tegelijkertijd over een betere wagen dan op zaterdag te beschikken.

“Het feit dat hij achteraan moest vertrekken heeft ons jammer genoeg de opportuniteit gegeven om de dingen te bekijken en verschillende mogelijkheden in overweging te nemen,” aldus Jock Clear, de performance engineer van Leclerc bij Ferrari.

“Hij voelde zich bijzonder oncomfortabel met de wagen en dat meteen van bij het begin van de kwalificatie, hij had geen vertrouwen in de wagen. We hebben dan ook de kans gegrepen om de versnellingsbak te vervangen. Dat is uiteindelijk de volledige achterkant van de wagen, we hebben er echt voor gezorgd dat we alles hebben aangepakt.”

Het valt nu af te wachten of het probleem dat Leclerc tijdens de kwalificatie had daadwerkelijk is opgelost. Charles Leclerc wacht sowieso een bijzonder moeilijke race, al zal hij misschien hopen op regen om toch nog wat hulp te krijgen om posities goed te maken.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner