Maserati behaalt eerste single seater-overwinning sinds Juan Manuel Fangio in 1957, Wehrlein nieuwe leider Formule E-kampioenschap

Maserati MSG Racing
Maserati MSG Racing

Tijdens de tweede race dit weekend in Jakarta mocht Maximilian Gunther zegevieren. Ook Pascal Wehrlein zal ongetwijfeld blij geweest zijn, de Duitser deed een goede zaak in het kampioenschap en is de nieuwe leider. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne finishte als negende binnen de punten.

Gunther kende een goede start en controleerde de race, voor Jake Dennis, Mitch Evans en Pascal Wehrlein. Nick Cassidy, die als wk-leider arriveerde in Jakarta, kende een bijzonder slecht raceweekend. Na slechts zeven punten gisteren volgde vandaag een nulscore door een domme fout.

Cassidy probeerde Antonio Felix da Costa voorbij te gaan door binnendoor te gaan. De Nieuw-Zeelander deed dat echter op een plek waar echter helemaal geen plaats was en daardoor beschadigde hij zijn voorvleugel. Nadat hij geruime tijd had stilgestaan viel Cassidy terug naar de negentiende plaats.

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne mocht vandaag van op een betere plek vertrekken maar hij werd op een bepaald moment verrast voor Sacha Fenestraz en Norman Nato die hem achtereenvolgens passeerden. Daarna volgden ook nog Pascal Wehrlein, Antonio Felix da Costa en Edoardo Mortara, wat uiteindelijk resulteerde in een negende plaats.

Maximilian Gunther bezorgde Maserati haar eerste overwinning in de Formule E. Voor Maserati is het de eerste overwinning in een single seater sinds Juan Manuel Fangio in 1957.

Pascal Wehrlein grijpt door het dramatisch slecht raceweekend voor Nick Cassidy de leiding in het kampioenschap. Wehrlein leidt nu met 134 punten, exact één punt meer dan Jake Dennis. Nick Cassidy heeft 128 punten.