Fernando Alonso: “Ik heb een kostbare fout gemaakt, het podium halen wordt moeilijk”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Tijdens het eerste kwalificatiegedeelte beschadigde Fernando Alonso de vloer van zijn F1-bolide. Uiteindelijk was het echter een combinatie van foutjes die ervoor zorgde dat hij straks niet op de eerste startrij staat. Alonso start immers van op de negende plaats en dat tot ontgoocheling van de Spaanse fans.

“De tweede plaats op de grid had erin gezeten, zelfs met de toestand waarin de vloer zich bevond,” antwoordde Alonso na afloop toen hem gevraagd werd wat erin had gezeten. “Tijdens het Q3-rondje was ik tot de tiende bocht op weg naar een 1:12.7. Vervolgens ging ik opnieuw breed in de tiende bocht, waar het wat vochtig lag aan de buitenkant. Toen ik vervolgens zag dat 1:12.7 goed was voor de tweede en derde plaats was ik verrast.”

“Het was een fout die ik duur betaalde want de grindbak vernietigt je vloer volledig. Dan doet het pijn wanneer je zo’n rondje rijdt. Ik was zelf niet aan het pushen, ik zat niet op een snelle ronde, het was een out-lap. Ik ben teleurgesteld met mijn performance, hopelijk gaat het beter op zondag.”

Tot dusver behaalde Fernando Alonso vijf podiumplaatsen tijdens zes races. Ondanks dat de Spaanse fans hem ongetwijfeld vurig zullen aanmoedigen lijkt een podiumplaats volgens Alonso erg moeilijk om te verwezenlijken.

“Misschien ligt een podiumplaats iets te ver uit bereik, ik start op de negende plaats dus de top vijf zou het doel moeten zijn,” aldus Alonso. “We beschikken over de snelheid, we hebben een goede bandendegradatie. Met de nieuwe layout weten we niet of het makkelijker of moeilijker is om in te halen, wat de strategie zou moeten zijn.”

“Checo (Perez) start achter mij, dus eigenlijk start ik als tiende en niet als negende want hij zal me zeer snel en makkelijk inhalen. Vanuit dat standpunt zullen we vier of vijf plaatsen moeten winnen. Het wordt tricky maar ik zal mijn best doen.”

*Door de gridstraf van zes plaatsen voor Pierre Gasly zal Alonso niet als negende maar als achtste aan de race beginnen.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner