Pierre Gasly krijgt dubbele gridstraf voor GP van Spanje

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Twee gridstraffen van telkens drie plaatsen, dat heeft Pierre Gasly gekregen voor het hinderen van twee andere rijders tijdens de kwalificatie voor de GP van Spanje.

Pierre Gasly hinderde Carlos Sainz tijdens de kwalificatie en zei daarover tijdens de stewards dat hij het hinderen van Carlos Sainz tijdens de laatste bochten niet kon vermijden omdat hij uit de weg ging voor Charles Leclerc in de andere Ferrari. De stewards vonden dat echter een zwak excuus en gaven Gasly daarvoor een gridstraf van drie plaatsen.

Ook voor het hinderen van Max Verstappen kreeg Pierre Gasly een gridstraf van drie plaatsen. De stewards oordeelden dat Alpine hem niet voldoende waarschuwde toen Verstappen hem naderde. Door de zes plaatsen gridstraf zal Gasly niet als vierde maar als tiende op de startgrid moeten plaatsnemen.

Ondanks een dubbele gridstraf voor twee keer het hinderen van een andere rijder gaven de stewards Pierre Gasly geen strafpunten. Daardoor vermijdt Gasly ook een eventuele raceban voor het verzamelen van twaalf strafpunten in een periode van twaalf maanden.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print