Charles Leclerc na dramatisch slechte kwalificatie: “De wagen gedraagt zich erg vreemd”

Ferrari
Ferrari

De kwalificatie voor de GP van Spanje draaide voor Charles Leclerc uit op een enorme ontgoocheling. Leclerc sneuvelde al in Q1 en dat met de negentiende tijd. Het was een ongelooflijke ontgoocheling voor Leclerc die vermoedt dat een grondig probleem met zijn F1-bolide aan de basis licht van zijn slechte prestatie.

“Ik heb geen antwoord. Het enige dat ik tot nu toe kan zeggen is dat de wagen in de linkerbochten onbestuurbaar was,” vertelde een teleurgestelde Leclerc na afloop. “Doorheen de rechterbochten voelde de wagen zoals deze ochtend aan maar er scheelt iets in de linkerbochten dat we moeten analyseren en proberen te begrijpen want dit is helemaal niet het resultaat dat ik had verwacht.”

De problemen van Leclerc kwamen uit het niets want tijdens de oefensessies ondervond Leclerc geen problemen. Leclerc dacht eerst dat het probleem veroorzaakt werd door de banden maar nadat hij een nieuw setje zachte banden kreeg bleef Leclerc hetzelfde probleem ervaren.

“Ik dacht dat het aan mijn eerste setje banden lag maar toen ik op het tweede setje reed was het gevoel hetzelfde,” aldus Leclerc. “Ik had gewoonweg geen grip in de linkerbochten en dat achteraan de wagen. We zullen de wagen dan ook grondig controleren. Het zou me verbazen mocht alles in orde zijn.”

“Zelfs in de tricky omstandigheden van deze ochtend voelde de wagen zeer goed dus er moet iets mis zijn.”

Al tijdens het eerste kwalificatiegedeelte liep het bijna volledig fout voor Leclerc. De Monegask belandde bijna met zijn Ferrari in de grindbak.

“Ik had zoveel ‘momenten’, zelfs tijdens de eerste rode vlag verloor ik bijna de wagen in de grindbak in een linkerbocht,” vertelde Leclerc daarover. “Dat was echt zeer, zeer vreemd gedrag, we zullen de wagen moeten controleren.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner