Guenther Steiner bij de stewards geroepen na felle kritiek op stewards in Monaco: bestraffing dreigt

Haas F1 team
Haas F1 team

De FIA heeft Haas F1-teambaas Guenther Steiner op het matje geroepen nadat hij felle kritiek had geuit op de stewards in Monaco die Nico Hulkenberg tijdens de eerste ronde in Monaco een tijdstraf van vijf seconden gaven. Op een beslissing over het tot de orde roepen van Steiner is het wachten tot zondag.

Op donderdag uitte Guenther Steiner felle kritiek op de stewards in Monaco en in het bijzonder de beslissing dat Nico Hulkenberg een tijdstraf kreeg. Voor zijn uitspraken wordt hij nu door de FIA op het matje geroepen en dan in het bijzonder met betrekking tot een mogelijke inbreuk van artikels 12.2.1.c, 12.2.1.f en 12.2.1.k van het sportief reglement tijdens de persconferentie op donderdag.

De FIA heeft niet laten weten welke uitspraken specifiek het onderwerp van het onderzoek vormen maar ongetwijfeld wordt verwezen naar onderstaande uitspraken.

“De Formule 1 is één van de grootste sporten ter wereld maar we hebben nog steeds leken die beslissen over het lot van de mensen die miljoenen investeren in hun carrière,” uitte Guenther Steiner zijn kritiek op de stewards tijdens de persconferentie op donderdag. “Er is altijd een discussie, er is immers geen consistentie. En opnieuw, ik wil hier niemand de schuld geven, maar als je er niet iedere keer bent, en dit is hetzelfde bij elke job … Het is niet eens een job, want tijdens je job kan je ontslagen worden, omdat je betaald wordt. Wanneer je het slecht doet dan ben je de pineut.”

“Je kunt niet ontslagen worden omdat je niet betaald wordt. Elke andere sport heeft professionele scheidsrechters. In de Amerikaanse races, de Nascar, de IndyCar. Hoe vaak hoor je er problemen met de stewards of over de beslissing van de raceleiding. Heel zelden, heel zelden.”

Guenther Steiner moest zich om 14u30 bij de stewards melden maar die lieten vervolgens weten dat er pas morgen een beslissing meegedeeld zal worden.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner