George Russell krijgt waarschuwing van de stewards voor aanrijding met Lewis Hamilton

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens de kwalificatie voor de GP van Spanje kwam het tot een vreemde aanrijding tussen Mercedes-teamgenoten Lewis Hamilton en George Russell. Die laatste kreeg van de stewards een formele waarschuwing voor het veroorzaken van de aanrijding.

Op het rechte stuk langs start-finish reden George Russell en Lewis Hamilton tegen elkaar. Hamilton probeerde zijn teamgenoot in te halen maar door een miscommunicatie kwam het tot een aanrijding. Dat was ook de uitleg van Russell aan de stewards. Russell legde uit dat hij opzij was gegaan voor andere rijders en dat hij niet besefte dat zijn teamgenoot achter hem aan een snelle ronde was begonnen.

De stewards aanvaardden de uitleg van Russell dat hij Max Verstappen en Carlos Sainz had laten passeren alvorens hij aan zijn rondje begon en vervolgens moest hij een Ferrari ontwijken ter hoogte van start-finish. De stewards hadden begrip voor die uitleg omdat Mercedes hem ook niet hadden gewaarschuwd dat Hamilton achter hem aan een snelle ronde begon, daarom hielden ze het bij een formele waarschuwing voor Russell.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print