Lewis Hamilton over aanrijding met George Russell: “Ik dacht dat hij mij een tow gaf”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens de kwalificatie kwam het tot een bijzonder vreemde aanrijding tussen Lewis Hamilton en George Russell op het rechte stuk langs start-finish. Volgens Lewis Hamilton werd de aanrijding veroorzaakt door een misverstand waarbij hij dacht dat hij van zijn teamgenoot een tow kreeg.

Hamilton en Russell werden naar eigen zeggen op andere momenten het circuit opgestuurd en toen Hamilton tijdens zijn out-lap plots Russell voor zich zag aan het einde van dat rondje dacht hij dat zijn teamgenoot de pitlane zou inrijden, dat gebeurde echter niet en hij dacht dat Russell hem een tow zou geven.

“We werden op verschillende momenten de baan op gestuurd,” aldus Hamilton. “Er werd me gezegd wanneer ik mijn out-lap mocht beginnen.”

“Iedereen begon zijn rondje vanaf bocht 12. Toen ik uit bocht 12 kwam was er niemand voor me dus ik ging op het gas, ik begon te versnellen. Ik kwam ter hoogte van bocht 13 en het leek alsof George de pits ging inrijden. Ik bleef dan ook ervoor gaan en plots reed hij terug naar de andere kant, wat een beetje verwarrend was. Ik wist immers zelfs niet dat hij voor me reed en ik denk dat hij zijn eerste snelle ronde heeft afgebroken ofzo.”

Vervolgens reden ze allebei richting start-finish en over het rechte stuk, daar dacht Hamilton dat hij van Russell een tow kreeg.

“Vervolgens leek het alsof ik een tow kreeg en begon hij naar rechts te gaan. Ik dacht dan ‘ow ja, hij geeft me een tow’. Dus ik ging naar links en vervolgens kwam hij opnieuw mijn richting uit. Het was gewoon een misverstand.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner