Lando Norris dolblij met kwalificatie op P3: “Dit is een verrassing, ik vreesde een exit in Q1”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Met een kwalificatie op de derde plaats op de startgrid behaalden Lando Norris en McLaren hun beste kwalificatie van het seizoen. Voor Norris kwam die prestatie als een verrassing.

“Ik zou zeggen van ja,” antwoordde Norris toen hem werd gevraagd of hij verrast was door het resultaat. “Na de eerste oefensessie zegden we dat het één van onze slechtste eerste oefensessies van het seizoen was, toch wat de snelheid betreft. Om dan hier vandaag in de top drie te kwalificeren, dat is een grote verrassing voor ons.”

“Ik denk dat de koelere omstandigheden ons wat geholpen hebben. Dus ja, dit voelt wat vreemd, ik had zeker niet verwacht om me vandaag in de top drie te bevinden. Ik ben erg blij, dit is een goede dag.”

Lando Norris was verbaasd dat hij, te midden van alle upgrades die de concurrentie meebracht, met zijn McLaren zo competitief was, vooral omdat hij een vroegtijdige exit in Q1 vreesde.

“Ik ben in shock dat ik hier ben,” aldus Russel. “We hebben dit weekend echt niets meegebracht voor op de wagen, de laatste upgrade was in Baku met een nieuwe vloer en zelfs dat gaf ons niet veel extra performance, gewoon een andere richting om uit te gaan.”

“We hebben niet echt veel grote dingen meegebracht, alleen enkele kleine dingen die uiteraard een beetje helpen.”

“Het is mooi, ik ben blij, maar we hebben dit weekend niets veranderd. Het is dezelfde wagen waarmee we problemen hebben ondervonden.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner