Charles Leclerc: “Sterke start geen garantie dat we voor F1-titel kunnen strijden”

Ferrari
Ferrari

Ferrari en Charles Leclerc zijn bijzonder sterk aan het nieuwe F1-seizoen begonnen. Volgens Leclerc vormt de sterke start echter op geen enkele manier een garantie dat Ferrari om de wereldtitel zal kunnen strijden.

Na een overwinning tijdens de openingsrace in Bahrein slaagden Ferrari en Leclerc er ook in Saudi-Arabië in om mee voor de overwinning te strijden. Uiteindelijk moesten ze genoegen nemen met de tweede plaats maar Leclerc en Ferrari staan wel aan de leiding in het kampioenschap.

“Ik ben zeker en vast blij met deze start van het seizoen, de samenwerking met het team verloopt goed en de voorbereiding voor de eerste race was zeer goed,” aldus Leclerc. “Ik voel me over het algemeen zeer goed en er is zeker nog meer op komst.”

“Waar ik nog niet helemaal tevreden over ben is de performance, maar ik weet exact op welk vlak ik nog moet werken en wat ik moet verbeteren om meer performance eruit te halen.”

Die sterke start is uiteraard positief maar volgens Charles Leclerc garandeert de erg sterke start nog niet dat Ferrari ook doorheen de rest van het seizoen competitief zal zijn en dat er voor de wereldtitel zal gestreden kunnen worden.

“Ik ben blij,” aldus Leclerc. “Of mijn vormpeil al dan niet zal volstaan om de wereldtitel te winnen? Geen idee.”

“Het is nog steeds erg vroeg in het seizoen, maar laat ons zeggen dat dit een zeer goede start van het seizoen is.”

“Zoals ik al erg vaak gezegd heb, ik denk dat de ontwikkeling de sleutel tot succes zal zijn en wij als rijders moeten het team zo goed mogelijk proberen helpen zodat we competitief blijven.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print