Christian Horner: “Vroeg of laat zal Mercedes zich mengen in de strijd”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner is er zeker van dat Mercedes zich nog dit seizoen zich zal gaan mengen in de strijd vooraan met Red Bull en Ferrari.

Mercedes beleeft tot dusver een moeilijke start van het seizoen. De formatie uit Brackley slaagt er niet in om de bolides laag genoeg bij de grond te laten rijden om meer snelheid te vinden. Christian Horner laat weten dat hij momenteel niet echt bezig is met de prestaties van Mercedes omdat de strijd met Ferrari close is maar hij gelooft wel dat ze op een bepaald moment hun neus weer aan het venster zullen steken.

“Ik heb geen mening over hun competitiviteit, ik ben gefocust op de onze,” benadrukte Horner aan ‘RACER.’ “Het is op dit moment een zeer intense strijd met Ferrari, ik twijfel er niet aan dat Mercedes zich op een gegeven moment in die strijd zal mengen, maar mijn focus ligt heel erg op ons team.”

“We hebben nog maar eenentwintig races te gaan! De eerste twee races waren een geweldige strijd tussen de twee teams en ik denk dat het nu gaat om ontwikkeling, het benutten van het potentieel in deze auto’s die nog erg pril zijn.”

“We kunnen zien dat Ferrari erg snel is, en het wordt een hele drukke periode de rest van het voorjaar om de auto’s te laten presteren en te begrijpen hoe de banden werken en zo.”

Het feit dat Red Bull en Ferrari voor een andere aanpak gekozen hebben maakt de strijd des te spannender. Bij Red Bull zijn ze vooral sterk op de rechte stukken en bij Ferrari ligt de bochtensnelheid hoger maar Horner laat zich niet gek maken en geeft aan dat ze het race per race bekijken. 

“Het was interessant om deze eerste twee races te zien. Zeker in Saoedi-Arabië hebben we besloten om met minder downforce te rijden en dat heeft gewerkt. Melbourne wordt een andere uitdaging, het is nu een ander circuit, dat wordt boeiend.”

“Het is zo vroeg in het seizoen, het geluk heeft de neiging om zichzelf uit te balanceren. Ik denk dat we race per race moeten bekijken. We zijn nu uit de startblokken, we hebben onze eerste race van het jaar gewonnen, beide rijders waren weer erg competitief en we moeten nu wat momentum opbouwen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print