“Max Verstappen gaat soms over de limiet, Lewis Hamilton is veel fairder”

Ferrari-rijder Charles Leclerc vindt dat Max Verstappen tijdens het strijden regelmatig over de limiet gaat, iets dat volgens Leclerc niet van F1-kampioen Lewis Hamilton kan gezegd worden.


“Het is altijd opwindend om met Max Verstappen te strijden,” aldus Leclerc tijdens de ‘Sky Sports F1’ vodcast eerder deze week. “Er wordt weinig ruimte gegeven maar dat is wat we allemaal zo leuk vinden aan de sport.”

“Soms gaat hij wat over de limiet, soms is het gewoon op de limiet, maar ik hou ervan om in het echt de strijd aan te gaan.”

In Oostenrijk moest Leclerc vorig jaar na een bitse strijd het onderspit delven tegenover Verstappen. De Nederlander deed toen een discutabel manoeuvre tegenover Leclerc, eentje waarbij beide wagens elkaar raakten en Leclerc naast de baan belandde. Verstappen werd echter niet bestraft door de stewards en won de race.

Leclerc werd vervolgens gevraagd met wie hij het liefst de strijd aangaat en dan kiest de Ferrari-rijder duidelijk voor een volgens hem ‘veiligere’ optie.

“Indien ik er zeker van wil zijn dat ik de finish haal dan is dat zeker en vast Lewis! Voor het plezier en het close racen is het waarschijnlijk Max,” aldus Leclerc.

“Lewis heeft een wat andere rijstijl. Het is niet extreem agressief, hij is altijd erg correct. Hij anticipeert altijd erg goed op wat je gaat doen.”

“Hij is extreem clever en ik leer altijd enorm veel wanneer ik met Lewis de strijd aanga. Door zijn ervaring weet hij altijd erg goed wat je gaat doen. Dat zorgt ervoor dat hij zo goed is wanneer hij op het circuit met je de strijd aangaat.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print